Program

TONY ALLEN

May 3rd, 2018 / 21:00
Reflektor

TONY ALLEN

Tony Allen wordt wereldwijd erkend als de meest originele drummer en de meest invloedrijke van het Afrikaanse continent. Al meer dan 50 jaren stelt hij zijn drumstokjes ten dienste van een unieke en energieke polyritmische stijl die is doorspekt met invloeden uit de traditionele muziek van Nigeria, Highlife, Mento, Soul-funk.
De voormalige drummer van de groep Africa ’70 van Fela Anikulapo-Kuti, pionier van de afro-beat, keert terug naar zijn passie en brengt een nieuw eerbetoon aan de jazz. Na de bewerking van het repertoire van de hardbop-drummer Art Blakey, duiken Tony Allen en zijn collectief in de geschiedenis van de moderne jazz. Een erkenning en een droom waarop de Nigeriaanse muzikant zich trakteert voor het vieren van zijn zesenzeventigste verjaardag.
Deze terugkeer naar de roots is een knipoogje naar de grote jazzmuzikanten: de schaduw van de arrangeur Gil Evans, van de contrabassist Charlie Mingus en uiteraard van Fela zal rondwaren op het podium van de Reflektor op 3 mei 2018.

https://www.youtube.com/watch?v=qQgTOyrH46E
http://www.tonyallenafrobeat.com/

Scheduled at: 
23:00